Lekkere receptjes voor de zomer

Bij de zomer denken wij aan mooi weer, gezellige avonden in de tuin, uitstapjes naar zee en picknicken in het veld. Uiteraard hoort hier ook lekker eten bij. Daarom delen wij in deze blog drie lekkere receptjes voor de warme zomerdagen.

Salade van nectarine, rode uit, feta en munt

bron: https://njam.tv/recepten/salade-van-nectarine-rode-ui-feta-en-munt

Een frisse salade smaakt altijd in de zomer. Deze salade is snel gemaakt en super lekker!

Wat heb je nodig (2 personen):

  • 3 nectarines

  • 1 kleine rode uit

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 100 gram feta

  • enkele takjes munt

  • peper en zout

Stappen:

  1. Snijd de nectarines in partjes en leg in een kom.  

  2. Snipper de rode ui fijn, verkruimel de feta en hak de munt fijn.

  3. Meng deze drie onder elkaar met een beetje olijfolie.

  4. Kruid met peper, zout en enkele extra muntblaadjes. 

Gebakken pladijsfilet met radijs, sla en mostervinaigrette

bron: https://weekend.knack.be/lifestyle/culinair/recepten/gebakken-pladijsfilet-met-radijs-sla-en-mosterdvinaigrette/recipe-maincourse-581391.html

Ben je op vakantie in de buurt van de zee? Koop een stukje verse vis bij een lokale viswinkel. Wij kozen voor een stukje pladijsfilet, maar je kan het evengoed maken met andere soorten witte vis!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • Gemengde sla

  • 1 bosje radijzen

  • 2 rijpe vleestomaten

  • 2 dl olijfolie

  • Sap van 1 citroen

  • 1,5 eetlepel mosterd

  • 4 tot 8 pladijsfilets van ongeveer 100 gram elk

  • Peper, zout en boter

  • Bieslook

Stappen:

  1. Maak de sla schoon en trek de bladeren in stukken.

  2. Snij de radijzen in plakjes.

  3. Pel en ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Maak een vinaigrette met de olijfolie, het sap van 1/2 citroen en de mosterd. Kruid met peper en zout.

  5. Bak de pladijsfilets net gaar in boter. Kruid met peper, zout en de rest van het citroensap.

  6. Verdeel de sla en tomaat over 4 borden. Schik er de pladijsfilets in het midden op. Werk af met de vinaigrette en het fijngesneden bieslook.

Appelsienlimonade met rozemarijn

bron: https://15gram.be/recepten/appelsienlimonade-met-rozemarijn

Een heerlijke verfrissende limonade scoort altijd!

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

  • 4 sinaasappels, geperst

  • 3 eetlepels honing

  • 6 takjes rozemarijn

  • (bruis)water

Stappen:

  1. Kook het sinaasappelsap met de honing en 2 takjes rozemarijn in op een zacht vuurtje tot het begint te dikken tot een siroop.

  2. Verdun dan met water naar je eigen zin en laat afkoelen en trekken in de ijskast.

  3. Serveer met ijsblokjes, een appelsienschijfje en een takje verse rozemarijn.


Bij deze heerlijke receptjes hoort ook een mooi gedekte tafel! De Sunnkissed Blush collectie maakt je zomergevoel helemaal compleet. Niks is zo leuk als lekker eten aan een mooi gedekte tafel.