Dek je tafel in verschillende laagjes

Een mooie tafel dekken is belangrijk maar niet altijd even gemakkelijk. Daarom delen wij graag onze tips.

Deze week delen we de tip: ‘werk in laagjes’. Wanneer je in laagjes werkt op jouw tafel creëer je dynamiek en ziet jouw tafel er ineens heel wat professioneler uit. Begin met een mooi tafellaken en eindig met een leuke servet. Tussen deze twee kan je verschillende lagen brengen met tafellopers, placemats, verschillende borden en decoratie. Lees onze tips in deze blog!

Werk met laagjes op tafel

Tafellopers en placemats

Naast een mooi tafellaken kan je ook werken met tafellopers en bijpassende placemats. Dit oogt meteen mooier en is nog eens praktisch ook! Je hebt enorm veel keuze in tafellopers en placemats. Je kan werken met verticale of horizontale tafellopers, je vindt ze in verschillende kleuren en stoffen. Ook placemats heb je in verschillende soorten en vormen. Zo kan je op onze webshop placemats vinden in bamboe, in linnenlook, in 100% katoen en verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Borden

Ook met je borden kan je laagjes creëren door te starten met een onderbord en hier nadien de verschillende borden of kommetjes op te zetten. Voor elk gerecht een apart bord of een kommetje en je hebt al een mooie hoogte!

Tip: Werk met één laag met wat meer kleur. Zo kan je bijvoorbeeld een koperen onderbord gebruiken of een gekleurd bord kiezen voor het dessert.

Servetten

Uiteraard zijn ook servetten heel belangrijk op de tafel. Stoffen servetten geven meteen wat meer pit aan jouw verhaal. Deze kan je zelfs personaliseren door hier bijvoorbeeld een naamkaartje op te hangen of een leuk detail zoals op de foto. Je kan ook de servet nonchalant samenbinden met daarbij natuurlijke materialen.

Neem een kijkje in ons grote aanbod aan servetten op de webshop.

Kaarsen

Tot slot kan tussen de borden door ook met kaarsen worden gewerkt om een hoogte te creëren. Sfeer en gezelligheid gegarandeerd. Zowel lage theelichten, cilinderkaarsen als dinerkaarsen zijn mooi op tafel. Een combinatie kan ook origineel en leuk zijn.

Let er wel op dat iedereen ten allen tijde elkaar in de ogen moet kunnen kijken.

 

Veel tafelplezier!