Griezelige halloweenhapjes

Sticky fingers, tired feet; one last house “Trick or Treat”!
— Rusty Fisher

Binnen twee weken is het Halloween, een Amerikaanse feestdag die ook in onze contreien een beetje ingeburgerd raakt. Halloween tochten voor jong en oud, versierde huizen, ja zelfs mijn kids hebben twee jaar geleden gevraagd om “trick or treat” te mogen doen.

En wat is er leuker dan aan het begin van de herfstvakantie er een leuke avond van te maken met het gezin, samen lekkere Halloween hapjes te maken en verorberen alvorens de kids de buren doen schrikken met hun beschilderde gezichtjes.

In deze blog geven we graag 3 van mijn kids hun favoriete Halloween Hapjes mee om zelf thuis te maken!

Spinnensoep

Voor deze spinnensoep start je met het maken van een klassieke pompoen of tomatensoep. Een receptje hiervoor kan je hier op de website van Studio 100.

Maar hoe zorg je voor de spinnen? Heel simpel, balletjes gehakt rollen en daardoor steek je spaghetti-sprieten, voor de ogen gebruik je kruidnagel of een peperbolletje.

Je kookt mee in de soep en je kids zullen versteld staan spinnen in hun soep te vinden. :-)


Mummieworstjes

Benodigdheden: een doosje zwanworstjes, bladerdeeg, eigeel, mosterd

Wikkel de worstjes in kleine reepjes bladerdeeg. Laat nog een beetje worstje over voor het gezichtje. Bestrijk met eigeel. Met een satestokje en mosterd maak je oogjes voor je mummie*. Bak af in de oven op 180°C gedurende 15 minuten.

*als je snoepoogjes hebt kan je deze natuurlijk gebruiken, maar de mosterd is een goedkoop alternatief


Pizza’s met spinnen

Of je nu zelf je pizza maakt of er gewoon eentje koopt in de supermarkt - met een potje zwarte olijven maak je er direct Halloween Pizza’s van.

Snij de olijfjes in de helft voor het lichaam en in de andere richting voor het hoofdje. Voor de pootjes snij je kleine reepjes - het zijn er 8 hé :-)

Wil je je pizza’s volledig zelf maken, dan kan je het recept hier vinden.

Smakelijk en griezelen maar!!