Herfst DIY

Binnen exact één week is de gezelligste periode van het jaar aangebroken. De Herfst… is de makkelijkste periode om iets te knutselen met natuurlijke materialen. Pompoenen, gedroogde bladeren, eikels, … Het is een seizoen dat heel veel inspiratie brengt & deze kan je gebruiken op je tafel. Wat is er mooier dan zelf je natuurlijke materialen gaan zoeken in het bos?

Herfstbladeren

Een mooi en natuurlijk product in alle kleuren en formaten. Persoonlijk vind ik de kleuren van de herfstbladeren (geel, oranje, bruin & rood) heel mooi.

Kies je favoriete herfstbladeren en steek deze tussen een boek. Zo kunnen ze mooi drogen en hun vorm bewaren. zo

Nadien kan je deze gebruiken als decoratie op je tafel. Decoreer ze samen met eikels & andere natuurlijk materialen. Laat je gaan in het bos!

Slinger van dennenappels

Voor deze DIY heb je natuurlijk dennenappels nodig. Maak een leuke daguitstap naar het bos & zoek de nodige materialen uit. Hoeveel je nodig hebt, hangt af van hoe lang je de slinger wil maken. Verder heb je nodig: een stuk touw en een schaar.

Knip een lang stuk touw af en maak aan één uiteinde een lusje. Knoop een stukje verder een dennenappel vast aan het touw met het touw zelf. Je wikkel dus het touw om je dennenappel heen. Herhaal dit totdat je slinger af is. Ja echt, zo simpel is het gewoon om een slinger te maken van dennenappels!

Tip: deze slinger kan je nadien nog gebruiken voor in je kerstboom te hangen!

Herfstkrans

Je huis versieren voor de herfst? Dat doe je met een zelfgemaakte herfstkrans! Mooi op de tafel, op de kast en zelfs aan de deur.

Je maakt de herfstkrans zoals jij het wilt, denk aan kleuren en materialen die mooi bij je interieur passen. Helemaal niet moeilijk dus want jij wilt vast wel wat je wilt!

Je kan je krans bekleden met mos, takken, bladeren, schors, …. Om de krans af te werken kan je denken aan kleine pompoenen, eikels, dennenappels, nootjes, malus appeltjes, ….

Veel Herfstplezier!

Ben je toch nog opzoek naar anderen decoratie voor de herfst? Neem dan zeker eens een kijkje op onze webshop. Wij hebben alvast een Herfstbox voor jullie samengesteld!