Dag van de fotografie

Vandaag is het dag van de fotografie. Misschien voor sommige niet belangrijk maar voor ons wel want bij Table in a box draait heel veel om foto’s. Wij gebruiken veel foto’s op onze website en webshop om te laten zien wat we allemaal doen of verkopen. Foto’s geven een persoonlijk gevoel en geven een letterlijk beeld van wat je zal ontvangen.

 

Onze huis fotograaf ‘Ann Van Praet’

 

Ann woont op minder dan 2 km van ons atelier. Toen ik in de begindagen van Table in a Box professionele beelden wou van onze realisaties leek het me handig iemand te hebben niet te ver van huis waarmee ik kon samenwerken. Zo kwam onze eerste fotoshoot tot stand. Ann heeft sindsdien alle Table in a Box collecties prachtig in beeld gebracht.

Voor de dag van de fotografie willen we jullie dan ook enkele fototips meegeven zodat jullie deze thuis kunnen toepassen bij het fotografen van een Table in a box artikel.

Beste fototips

Tip 1 - Licht

Foto: Ann Van Praet

Mensen die veel met Ann samenwerken weten dat licht heel belangrijk voor haar is. Mooi zacht natuurlijk daglicht geeft altijd het beste resultaat. Probeer nooit een flits te gebruiken tenzij binnen in donkere ruimten of ‘s avonds. Steek geen licht bij aan, dat geeft een kunstmatige gele gloed. Met een goede smartphone kom je al een heel eind. Een duur toestel met professionele lens doet natuurlijk wel iets aan een foto, maar licht is de belangrijkste factor.

Hoe capteer je dan best je licht? Fotografeer dicht bij het raam, daar valt het meeste licht binnen. Fotografeer daarentegen niet in volle zon - zonlicht is heel hard en geeft veel schaduwen op je tafel.

Tip 2 - Invalshoek en details

Foto: Ann Van Praet voor Table in a Box

Fotograferen vanuit een niet standaard hoek kan leuke effecten opleveren. Ga dus niet altijd recht boven of recht voor het onderwerp staan, maar ga eens uit kikkerperspectief, of in schuine hoek diagonaal op de tafel staan en neem je onderwerp zo in beeld. Neem altijd veel foto’s, dan zit er zeker een geslaagde tussen. Neem ook eens foto’s van enkele kleine details - altijd leuk om deze te verwerken in een reeks foto’s van je feest. Wij doen het ook systematisch bij elke fotoshoot.


Tip 3 - less is more

Foto: Ann Van Praet voor Table in a Box

Zorg dat er niet tevel andere storende elementen in je beeld staan. Bij een tafel kan dit gaan over vb. flessen water, peper en zout vatjes,.. maar kijk ook goed naar items in de achtergrond. Een rode vaas in een hoekje van de kamer kan een foto van een lichtblauwe tafel helemaal verpesten. Heb dus oog voor je hele foto - ook wat in de achtergrond staat.


Zo, we hopen dat je met deze tips zelf ook aan de slag gaat & bezorg ons zeker je resultaat.


Op zoek naar een fotografe voor jouw feest?

Neem dan een kijkje op de website van Ann Van Praet en ontdek haar portfolio’s die met veel liefde en veel enthousiasme gemaakt zijn!

Foto: Ann Van Praet