Ik ga opreis en ik neem mee.. de reisblog van Table in a box

Nu de zomer stilaan op zijn einde komt, hebben wij een blog gemaakt over onze vakanties. Katrien & Justine hebben er een leuke vakantie periode opzitten. Hopelijk kunnen we jullie inspireren voor volgende zomer?

Verkies jij een zonnige all-invakantie die in het teken staat van rust? Of trek je liever je bergschoenen aan om de ruige natuur te verkennen?

Belgische kust

Voor zon, zee & strand hoef je niet altijd ver te gaan want ook wij in België hebben een zee. De belgische kust. In de zomer heb je vaak warme temperaturen met veel zonuren.

Justine is dit jaar enkele dagen naar de zee geweest en heeft er kunnen genieten van de zon. Even je hoofd leegmaken hoeft niet altijd ver van huis te zijn.

Als je naar de zee gaat denk je meteen aan vis en daarom zijn ze heerlijke mosseltjes gaan eten. Mosseltjes op thaise wijze - heerlijk!

Sommige mensen eten mosselen met een vork en andere met een mosselschelp. Er is ook een zeeuws mosselbestek waar je lekker mee kan eten en het is nog eens een leuke eye catcher voor op je tafel!

Zweden - wijnland?

Zoals jullie weten is Katrien erg geinteresseerd in wijn en doet ze hier steevast onderzoek naar tijdens haar gezinsreizen. Deze zomer reisde ze naar Zweden om hier onderzoek naar te doen, want Zweden, dat is daar toch veel te koud zou je denken?

Bepaalde types druiven kunnen erg goed tegen lagere temperaturen. Solaris is de druif die het meeste verbouwd is. Deze witte druik kan je vooral gebruiken voor schuimwijnen. Zweden is een nieuw wijnland en hebben ze dus nog geen “appelations” zoals we die in Frankrijk wel kennen.

Tips voor Zweden:

  • Sartshoga Vineyard

    • Een van de noordelijkste wijngaarden ter wereld.

  • Sydkustens at Pillehill

    • Een B&B met restaurant waar de vrouwelijke chef & sommelier zich specialissert in food & winepaing - geleven aan de zuidkant van Zweden in Skane op de heuvels de perfecte locatie om hun wijnteelt verder uit te breiden.

PS: wist je dat je in Zweden geen wijn kan kopen in de supermarkt. Zo kan Katrien dus geen wijn meebrengen voor in de workshops, wat spijtig.

 

 

Rotterdam & Scheveningen

Eigenlijk geen echte vakantie maar een bezoek want Justine haar papa woont in Nederland. Ze gaat er dus wel vaker naartoe. Elke keer als ze naar daar gaat alleen of met haar vriend wil ze een leuke activiteit doen. Deze keer was ze ‘kapitein’ van een boot.

Varen met een ‘sloep’ zoals ze in Nederland zeggen. Het is een elektrische sloep die je door de Rotterdamse binnewateren leidt.

Als je graag naar de zee gaat in Nederland bezoek je best scheveningen. Wil je graag tips dan kan Justine deze zeker geven ;-).

Kreta

Justine gaat in September nog naar Kreta. Er zijn hele mooie baaien en natuurlijk niet te vergeten het lekkere eten. De lievelingsgerechten van Justine zijn tzatziki en moussaka.

 

Tzatziki

Het is een Grieks bijgerecht mar je kan het ook perfect maken als dip voor een zomerse avond. Tzatziki is op basis van yoghurt & komkommer. Hierbij het recept & bereiding voor een potje.

Benodigdheden

  • 1 komkommer

  • 1 teentje knoflook

  • 200 gram Griekse yoghurt

  • 5 blaadjes munt

Bereiding

  1. Schil de komkommer, halveer hem in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel

  2. Rasp de komkommer

  3. Doe de geraspte komkommer in een vergiet en laat goed uitlekken

  4. Pers de knoflook

  5. Hak de munt

  6. Giet de Griekse yoghurt in een kom en roer alle ingrediënten erdoor

  7. Laat de tzatziki minstens 2 uur staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken

Parijs

Parijs mag nooit ontbreken op het lijstje. Ben je nog nooit in Parijs geweest dan is dit de perfecte moment om een citytrip te boeken met je vriendin, mama of je geliefde. Kan jij ‘ik hou van je"‘ vinden op de liefdesmuur?

Hopelijk hebben we jullie kunnen overtuigen naar de leuke bestemmingen. Moest je vragen hebben shoot! Vergeet zeker niet om onze andere leuke blog’s te lezen.

CollectionsKatrien Sterckx