Begin van het schooljaar: kinderfeestje!

Happy Birthday kleine (b)engel!

Mamaaaaaa, nog maar 16 keer slapen en dan ben ik jarig!

Het is dé zin die je vanaf die dag nog 15 keer hoort zeggen. Ze kijken er naar uit en jij wilt natuurlijk dat het onvergetelijk word!  

In deze blog vind jij tips om van deze dag iets speciaals te maken!

Thema

Themafeesten zijn altijd een leuk idee. Een thema vormt de basis van je feestje. Bespreek met je kind welke thema ze graag willen. Dit kan gaan van een bepaalde kleur die je doortrekt, of een figuur waar hij/zij naar op kijkt. Trek je thema door in je uitnodiging, eten, drinken & decoratie.

Enkele leuke thema’s: Lego, K3, dieren of alles met de kleur rood.

De uitnodiging

Uitnodiging gemaakt door Table in a box & het mannetje is een kopie van Mathis ;-)

Op school de uitnodigingen uitdelen voor het feestje, maakt niet alleen je kind enthousiast, maar ook zijn/haar vriendjes. Bij vele gezinnen belandt deze op de koelkast, wat wil zeggen dat ze mooi moet ogen!

Uitnodigingen kan je kopen in je lokale boekhandel, maar wij prefereren een eigen design!
Zo ben je origineel en heb je niet de kans dat je kind een week later met dezelfde uitnodiging dan zijn vriendje komt.

Tegenwoordig bestaan er allerlei toegankelijke sites waarop je je uitnodiging kan ontwerpen. Wij werken het meeste met Canva.com.

Eten

Je kind zal vast en zeker wel enkele suggesties geven van wat hij/zij die dag wil eten. Om jou toch wat inspiratie te geven sommen we hieronder enkele ideeën op!

  • Donuts

    • Een muur waaraan je donuts hangt, kan de eyecatcher zijn van jouw feest. Hierbij kan je gebruik maken van je thema of kleur.

  • Pannenkoeken

    • Pannenkoeken hoeven niet saai te zijn! Om je (b)engels te entertainen kan je enkele sjablonen voorzien. Denk hierbij aan een blad waaruit een hartje is geknipt. Deze leggen ze dan op de pannenkoek en bestrooien ze met poedersuiker, siroop,… Wanneer je het sjabloon dan weghaalt, blijft er een leuk design over!

Tip: Voeg een beetje kleurstof toe aan het mengsel en bak de kleurrijkste pannenkoeken.

  • Frietjes met curryworsten- hier hebben we niet veel aan toe te voegen 😉

  • Hot-dogs

    • Heb je een mummiethema dan is dit het perfecte eten. Vermom de hot-dogs als mummies! Wikkel je hot-dog worstje in bladerdeeg en maak oogjes met ketchup, mosterd of een andere saus.

Decoratie

Placemats in voetbalthema

Bij het aankleden van je tafel is het belangrijk dat je je thema voor ogen houdt. Kartonnen bordjes en bekers zijn een mogelijkheid, maar hebben natuurlijk een minder stijlvol gevoel dan een echt bord. Bij servetten heb je de keuze uit papieren, stoffen, of een variant die hiertussen ligt! Maak hierin de afweging van hoe je genodigden hiermee om zullen gaan!  

Wij hebben zelf onze eigen placemats gemaakt in voetbalthema!

Activiteiten

Voorzie voor jouw deugenieten ook enkele activiteiten. Dit kan door simpelweg zelf spelletjes te maken of een pinata te vullen met snoep. Zo heeft iedereen nadien er plezier van. Je kan natuurlijk ook entertainment inhuren. Een clown, een ballonnenanimator, een springkasteel, grime,..



Bedankjes

Op het einde van je feestje, kan je je gasten een geschenkje geven als bedanking voor hun komst. Ook dit kan je weer laten aansluiten bij je thema. In de foto’s hierinonder kan je enkele ideetjes vinden, maar we raden aan om je eens te verdiepen in Pinterest!

Organiseer jij binnenkort een verjaardagsfeestje? Raadpleeg dan Table in a box om jou te helpen bij alle bovenstaande stappen!