šŸ“Heerlijke zomerse receptjes

Bij de zomer denken wij aan mooi weer, gezellige avonden in de tuin, uitstapjes naar zee en picknicken in het veld. Uiteraard hoort hier ook lekker eten bij. Daarom delen wij in deze blog drie lekkere receptjes voor de warme zomerdagen. Alle gerechten zijn voorzien voor 4 personen.

Salade van nectarine, rode uit, feta en munt

Een frisse salade smaakt altijd in de zomer. Deze salade is snel gemaakt en super lekker!

Wat heb je nodig:

  • 6 nectarines

  • 2 kleine rode uien

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 200 gram feta

  • Takjes munt

  • Peper en zout

Stappen:

  1. Snijd de nectarines in partjes en leg in een kom.  

  2. Snipper de rode ui fijn, verkruimel de feta en hak de munt fijn.

  3. Meng deze drie onder elkaar met een beetje olijfolie.

  4. Kruid met peper, zout en enkele extra muntblaadjes. 

Klassieke hamburger

Wat is er lekkerde dan een broodje hamburger op klassieke wijze, maar dan wel zelfgemaakt met heerlijke toppings zoals uitgebakken spek, tomaat en augurk. Lekker met homemade hamburgersaus.

Wat heb je nodig:

  • 500 gr rundergehakt

  • 1 ei

  • 4 eetlepels paneermeel

  • Snuf paprikapoeder

  • Snuf knoflookpoeder

  • Snuf peper en zout

  • 1 eetlepel boter of margarine (om in te bakken)

  • 4 hamburgerbroodjes

    Toppings:

  • 8 blaadjes sla

  • 8 plakken ontbijtspek

  • 2 tomaten

  • 12 plakjes augurk

    Hamburgersaus

  • 6 eetlepels mayonaise

  • 1 eetlepel azijn

  • Snuf paprikapoeder

  • 1 theelepel mosterd

  • 1 theelepel suiker

  • 1 eetlepel fijngesneden sjalotjes

Stappen:

  1. Start met het uitbakken van het spek

    2. Meng het gehakt met het ei, het paneermeel en de kruiden

    3. Vorm 4 burgers van het mengsel. Druk deze goed aan tot een vaste vorm

    4. Meng de ingrediƫnten voor de saus

    5. Snijd de tomaten in plakken

    6.Verhit de margarine of boter in dezelfde pan als het spek en bak de burgers 3 minuutjes op hoog vuur rondom aan en daarna nog 5 minuutjes op lager vuur om ze gaar te laten worden. Rundergehakt mag een beetje rosƩ zijn vanbinnen, mocht je dat lekker vinden

    7. Snijd de broodjes doormidden. Rooster ze eventueel in een droge koekenpan of grillpan 3 minuutjes licht krokant aan de binnenzijde

    8. Beleg de broodjes met 2 blaadjes sla vervolgens de burger, plakjes gebakken spek, tomaat en augurk. Schep er op het laatst nog wat van de hamburgersaus op

Aperol spritz

Het zomerdrankje met grote populariteit! Aperol is een oranje gekleurd aperitief dat vaak in combinatie met prosecco wordt geserveerd.

Wat heb je nodig:

  • 480 ml Prosecco 

  • 320 ml Aperol

  • 160 ml bruiswater

  • Ijsblokjes

  • Sinaasappel

Stappen:

  1. Snijd de sinaasappel in dunne plakken

  2. Vul het glas voor ruim de helft met ijsblokjes en plaats hier een schijfje sinaasappel tussen

  3. Twee barmaatjes (40ml) Prosecco

  4. Ć©Ć©n maatje Aperol

  5. Ć©Ć©n barmaatje bruiswater

  6. Steek eventueel een rietje in het glas en serveer de Aperol Spritz cocktail direct!

Proost!


Bij deze heerlijke receptjes hoort ook een mooi gedekte tafel! De Sunnkissed Blush collectie maakt je zomergevoel helemaal compleet. Niks is zo leuk als lekker eten aan een mooi gedekte tafel.