Picknickdag: tips & recepten

Morgen is het 18 juni en dat betekend Internationale Picknick dag! Wat is het een leuk idee dat wereldwijd mensen hun picknick-dekentje bovenhalen en gezellig naar buiten trekken om te genieten van de buitenlucht. Je kan klinken op het heerlijke eten en op de zomer die op komst is!

Wij doen alvast mee en gaan morgen heerlijk picknicken - doe jij ook mee? Nodig vrienden en familie uit voor een gezellig picknick. Wij geven in onze blog enkele tips en recepten die je zeker kan gebruiken.

Ik ga picknicken en ik neem mee …

Wat dacht je van een picknickmand met lekker eten? Ga voor gemakkelijke gerechten die je op voorhand kan klaarmaken. Vergeet ook je deken niet mee te nemen - voorzie een groot deken zodat iedereen erop kan. Vergeet je servies zoals bordjes, glazen en bestek niet.

Een picknick maak je ook zeker compleet met allerlei leuke spelletjes om iedereen gelukkig te houden. Stem je spelactiviteiten wel goed af op de locatie. Wij hebben al een paar leuke ideeën opgesomd waar iedereen uren plezier aan beleeft.

  • Een bal, frisbee of badmintonset

  • Een bordspel zoals Pictionary of Twister

  • Picknickbowlen: vul een even aantal lege water met water. Stel ze op in een driehoek, haal er een bal bij en … Bowlen maar!

Picknick receptjes waar je zeker mee zal scoren

Beginnen doen we met een lekker drankje - maak een zelfgemaakt ijsthee. Justine maakt haar ijsthee met een munthee & appelsienen eventueel wat honing om het zoeter te maken. Heerlijk & weinig werk!

Een gerechtje dat je makkelijk kan meenemen is een lekkere dip met groentjes of stokjes. Maak een heerlijke auberginedip met rauwkost.

Ingrediënten voor 1 potje:

  • 500 gr aubergine

  • 1 teentje knoflook, geperst

  • 2 el magere yoghurt

  • 1 kl gedroogde munt

  • 2 el limoensap

  • Peper - zout - olijfolie




Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 240°C

  • Prik met een vork een paar keer in de aubergines, leg ze op een bakplaat en bak 30 minuten in de oven tot ze zacht zijn

  • Laat heel even afkoelen

  • Snijd de aubergines in de lengte doormidden

  • Lepel het vruchtvlees uit de schil en prak in een kom tot puree

  • Giet het limoensap erover en voeg yoghurt, munt en knoflook toe

  • Als de dip niet smeuïg genoeg is, kun je wat olijfolie toevoegen

  • Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Iets waar je ook altijd mee zal scoren zijn pastasalades, gevulde wraps, muffins, …

Inspiratie genoeg!

Geniet van jullie Picknick en bezorg je ons een fotootje?