Hoe komt een box tot leven?

Table in a Box, de naam van ons bedrijf zegt het zelf: een tafel in een doos. Maar hoe komt zo’n box nu juist tot leven? In deze blog nemen we je mee achter de schermen en vertellen wij graag eens stap per stap hoe wij een box ontwikkelen!

Stap 1: Wat zijn de trends en de kleuren?

Allereerst gaan wij op zoek naar de trends van het aankomende seizoen: welke kleuren, materialen en welke combinaties zijn helemaal in de mode. Hiervoor kijken we op Pinterest, maar gaan we ook naar grote interieurbeurzen zoals Maison & Objet in Parijs.

Stap 2: Verkennen van aanbod van onze vaste leveranciers

Uiteraard werken we het liefst samen met onze vaste leveranciers. Daarom kijken we welke ideeën uit de interieurbeurzen matchen met het aanbod dat onze vaste leveranciers hebben.

Stap 3: Kiezen & bestellen van eye-cachters/hartediefjes bij de verschillende leveranciers

Eens we het aanbod hebben doorgenomen hakken we knopen door en bestellen we bij de verschillende leveranciers alvast de eye-catchers van elke collectie.

De verschillende producten komen aan in ons atelier…

Stap 4: Bang afwachten of alles bij elkaar zal passen

Omdat we bij verschillende leveranciers bestellen is het soms even afwachten of alles mooi samen past - na een paar weken wordt alles geleverd en begint het uitpakken. Gelukkig kunnen we dit intussen meer dan goed inschatten en worden het altijd prachtige collecties. Alles wordt geleverd in ons atelier en we gaan aan de slag om de collectie volledig te maken.

Stap 5: Kiezen van de natuurlijke materialen

Deze droogbloemen zijn de basis voor onze collectie Sunkissed Blush

Aanvullend gaan we daarna op zoek naar natuurlijke materialen voor bij de collectie, want dat vinden we erg belangrijk. De natuurlijke touch legt onze handtekening in het design, maar dat is vaak een hele opgave. We testen veel materialen uit en maken weloverwogen keuzes. We moeten daarbij kijken naar kleuren, materialen, thema en natuurlijk ook prijs - want deze loopt al snel op in functie van de materialen die we kiezen. Gedroogde materialen zijn immers niet goedkoop.

Stap 6: Finale design testen

Eens alle bestelde items zijn toegekomen leggen we super nieuwsgierig alles voor de eerste keer samen. Een moment waar we lang naar uitkeken en extra trots zijn als het resultaat het beoogde effect heeft. Er is nog ruimte voor kleine aanpassingen en we starten op dit moment ook met de opmaak van onze Spotify playlist die helemaal de sfeer van de look moet weerspiegelen. Ook het drukwerk - de handleiding en de verpakking - wordt ontworpen, maar nog niet besteld want daar hebben we ook professionele foto’s voor nodig & dat brengt ons bij de volgende stap…


De fotoshoot met onze fotografe Ann

Stap 7: Fotoshoot

We dekken de tafel in en spreken met onze fotografe Ann Van Praet af. Zij brengt onze nieuwe collectie(s) prachtig in beeld. Zowel kleine details als overzichtsfoto’s worden genomen - deze gebruiken we voor onze verpakking, maar ook voor onze webshop en social media.

Ook packshots worden gemaakt -dit zijn foto’s waarop je kan zien wat er allemaal in zo’n doos zit.

Verpakking, handleiding en ander drukwerk ontwerpen….

Stap 8: Drukwerk en verpakking voorbereiden

Nu de foto’s klaar zijn kunnen we ook de bijhorende handleiding, naamkaartjes en menukaarten finaliseren. Hierna gaat alles naar de drukker en checken we of de collecties ook passen in onze verschillende kartonnen dozen in de stock. Indien niet, dan bestellen we een nieuw formaat bij.


Stap 9: Playlist maken

Bij elk van onze collecties maken we ook een playlist in Spotify met muziek die perfect past bij de look van je tafel. Zo trekken we de sfeer helemaal door tot in de details. Een klein detail misschien, maar eentje dat het af maakt en je gasten die wauw beleving zal bezorgen.





Stap 10: Boxen inpakken en verzenden

Wanneer alles klaar is, pakken we de boxen zorgvuldig in. Op deze manier zorgen we ervoor dat de materialen onbeschadigd bij onze klanten terechtkomen. Onze taak zit er na deze stap op. Nu is het aan jullie om jouw lievelingsbox te bestellen en te genieten van jouw prachtig gedekte feestelijke tafel!