De engste dag van het jaar: Halloween

There are nights when the wolves are silent and only the moon howls.
— George Carlin

Binnen een week en half is het Halloween, een Amerikaanse feestdag die ook bij ons bekend is geworden. Wist je dat dit Justine haar lievelings feestdag is? Elk jaar organiseerd ze een Halloweenavond. Ze nodigen vrienden uit en koken voor elkaar Halloweenhapjes om nadien te beginnen aan de griezilige tocht… op het einde van de avond kruipen ze allemaal samen in de zetel voor de griezeligste film uit te kiezen!

Als je tijdens een Halloweenavond op straat gaat zie je vaak kinderen “trick or treat” zingen, geweldig toch? Bij Katrien thuis is het een vaste waarde om eerst Halloween hapjes te maken en te verorberen alvorens de kids de buren doen schrikken met hun beschilderde gezichtjes.

Daarom geven we graag in deze blog de favoriete gerechten van het Table in a box team om zelf thuis te maken.

Spinnensoep

Voor deze spinnensoep start je met het maken van een klassieke pompoensoep.

Maar hoe zorg je voor de spinnen? Heel simpel, balletjes gehakt rollen en daardoor steek je spaghetti-sprieten, voor de ogen gebruik je een peperbolletje.

Je kookt mee in de soep en je kids zullen versteld staan spinnen in hun soep te vinden. :-)

Een receptje hiervoor kan je hier op de website van Studio 100.


Halloweenpizza

Of je nu zelf je pizza maakt of er gewoon eentje koopt in de supermarkt - met een potje zwarte olijven maak je er direct Halloween Pizza’s van.

Snij de olijfjes in de helft voor het lichaam en in de andere richting voor het hoofdje. Voor de pootjes snij je kleine reepjes - het zijn er 8 hé :-)

Wil je je pizza’s volledig zelf maken, dan kan je het recept hier vinden.


Enge donuts

Griezelig, maar zo lekker. Deze donuts smaken extra lekker tijdens Halloween. Gemakkelijk te versieren met amandelen, smarties, ... Gegarandeerd een succes.

Koop donuts in de winkel en versier ze.


Hierbij alvast een optie hoe wij het hebben gemaakt. Maak met een scherp mes een kleine inkeping boven en onder aan de binnenzijde van de donut waar de tanden kunnen komen. Steek hier een paar halve amandelen in.

Meng een kommetje poedersuiker met ongeveer een eetlepel water tot een glazuur. Bestrijk de bovenzijde van de donuts hiermee. Leg de smarties er op als ogen en druk deze vast in de glazuur.

Smakelijk en griezelen maar!!