Maak zelf je eigen fotokaars

Een mooie kaars ter herdenking van een speciaal moment. Vaak maken kaarsen deel uit van ceremonies zoals huwelijken of doopfeesten, maar ook als herdenking of als geschenk kan een mooie kaars veel voor iemand betekenen.

Recent probeerden we bij Table in a Box om zelf een gepersonaliseerde fotokaars te maken en het was bijzonder gemakkelijk met enkele benodigdheden die iedereen thuis wel bij hand heeft.

Met de aankomende feestdagen leek het ons dan ook een leuk moment om deze nieuwe DIY met jullie te delen om zo een gepersonaliseerd kerstcadeautje te maken of om je kersttafel te pimpen volgens eigen design.

Maak zelf je eigen fotokaarsen met ons makkelijk stappenplan.

Wat heb je nodig

  • Grote witte cilinderkaars

  • Wit papieren servetje

  • Wit A4 papier

  • Bakpapier

  • Haardroger

  • Plakband

  • PC & printer om je design te maken & printen

Stap 1: Kleef het servetje op het papier

  1. Kleef de witte servet op het A4 blad en steek het in de printer met de servet-kant naar de onderzijde

Stap 2: Maak je ontwerp & print dit af op je printer

Wij gebruiken graag de online tool CANVA om ontwerpen te maken- je vindt er heel wat leuke voorgestylde dingen die je kan hergebruiken mits de tekst wat aan te passen.

 

Stap 3: Knip je design uit

Knip je design uit het net geprinte blad en hou enkel het bovenste geprinte velletje van het servet over (zo dun mogelijk dus).

Stap 4: De foto op de kaars zetten

Leg je design op de kaars, bedek met het bakpapier (dit zorgt ervoor dat het warm wordend / smeltend kaarsvet zich niet kan verplaatsen).

Neem nu je haardroger en blaas op de warmste stand gedurende enkele minuten voorzichtig op de kaars - terwijl je heen en weer beweegt om de warmte gelijkmatig te verdelen.

Stap 5: Laat de kaars afkoelen

Zodra op alle plaatsen het servetje in het zachte warm geworden kaarsvet is ingedrongen stop je met blazen & laat je de kaars afkoelen tot alles mooi hard geworden is.

Stap 6: Geniet van jouw kaars!

Is de kaars goed gestold? Pak ze dan in als origineel cadeau of gebruik ze voor jouw feestelijke tafel!

TIP: Nodig je gasten uit? Dan bestaat de kans dat ze graag zo’n kaarsje mee naar huis nemen, maak er dus zeker genoeg!