Duurzaamheid

Een gedekte tafel mét aandacht voor het milieu!

Naast samen zijn, cadeautjes, lekker eten, … hoort ook een mooie gedekte tafel. Bij Table in a Box vinden we duurzaamheid belangrijk, daarom dat ons concept net uitgaat van herbruikbare boxen met mooie materialen.

Hoe kies ik de juiste decoratie?

Afhankelijk van het seizoen kies je de gepaste decoratie - de natuur biedt veel moois aan materialen die anders maar op de grond liggen of verwelken - deze kan je zo hergebruiken ipv in de winkel iets nieuws te kopen.

  • Winter: Sneeuw, hout, steranijs, kaneel, …

  • Lente: Tulpen, vlinders, eitjes, pluimen, …

  • Zomer: Zonnebloemen, schelpen, kleurrijke bloemen, …

  • Herfst: Dennenappels, eikels, bladeren, pompoenen, …

 

Samen zijn

Duurzaam samen zijn of misschien beter gezegd duurzaam samenleven. Mensen denken er niet vaak bij na maar ga jij wel eens duurzaam naar een feest? Het is een leuk idee om eens met de trein, fiets of gewoon tevoet naar je vrienden/familie te gaan. Doe jij mee …🚲 ?

 Cadeautjes

Cadeautjes zoeken brengt bij iedereen automatisch stress. Wij hebben alvast duurzame tips om een cadeau te kopen.

  • Koop lokaal

  • Geef een ervaring cadeau, dit zijn de beste herinneringen.

  • Koop een DIY pakket en maak je decoratie helemaal zelf

  • Kies voor gerecycleerd inpakpapier (vb. een oude krant) en ga opzoek naar de leukste natuurlijke decoratie om je cadeau in te pakken: bladeren, dennenappels, takjes, …

 Lekker eten

Duurzaam koken is niet moeilijk. Met een paar simpele handelingen kook je energiezuinig, ben je milieubewust bezig en bespaar je geld. Kook het liefst voor veel volk want dat is energie zuiniger dan voor vier mensen te koken. Hoe meer zielen hoe meer vreugd. Kies daarnaast voor lokale producten - zo draag je weer een steentje bij voor het klimaat.

Wist je dat een deksel op de pan zorgt voor 2 tot 3 keer minder energieverbruik? Nee, vanaf nu ga je onze tip niet meer vergeten.

Duurzaam tafelen

Dit vinden we bij Table in a Box belangrijk - in al zijn aspecten, zoals je kon lezen. Ook wij werken onze boxen uit dat je ze telkens kan hergebruiken. We hebben kaarshouders en bijhorende kaarsen, mooie combinaties van originele natuurlijke materialen, bijhorende servetten en ja, zelfs een menukaartje zit in je box.

Final tip

Als je gasten ontvangt kan het waarschijnlijk wat warmer worden in huis (zeker na enkele hapjes en drankjes). Zet je thermostaat dus 1 of 2 graden lager als er vrienden op bezoek zijn. Ze zullen het zeker niet opmerken en het heeft bovendien nog een goede impact op je portefeuille.

Veel succes met het dekken van jouw tafel en het duurzamer maken van de mooie momenten samen!