SOS Tafeletiquette - bijna Pasen!

Nieuwe+collectie-87.jpg

Met Pasen voor de deur leek het me een leuk idee nog eens even een refresh te geven van de belangrijkste do’s en don’ts op het gebied van het “tafeldekken”. We publiceerden de voorbije maanden al heel wat tips hieromtrent, maar ik vat ze graag terug even voor jullie samen.

Glazen

Hoe kies ik de juiste glazen? En hoe plaats ik ze op tafel zoals het hoort? Lees er alles over in ons blogartikel over glazen.

Bestek

Een couvert is het woord dat in de horeca wordt gebruikt voor ‘het nodige eetgerei per gast’, wat verder gaat dan enkel bestek. Wanneer je thuis een etentje organiseert voor familie, vrienden of zakenpartners is het leuk om de couverts volgens de regels van de kunst klaar te leggen. We gaan vandaag niet aan de slag met een lintmeter - we moeten ons ook nog ontfermen over het eten zelf – maar geven je graag mee wat je waar op de tafel legt!

Lees hier het volledige artikel

Servies

Hoewel men de term servies vaak gebruikt voor de algemene benaming van borden, bestek en glaswerk is de eigenlijke definitie “bij elkaar horende schotels, borden en schalen”. Vandaag nemen we jullie dan ook graag mee in de wondere wereld van serviezen zodat je bij je lenteschoonmaak eens goed kan kijken welke items je naar de kringwinkel brengt en wat je ervoor in de plaats kan kopen (in de kringwinkel of elders ;-)

Lees hier het volledige artikel

En de decoratie?

De box had je toch al gekocht niet? Je gasten zullen versteld staan van je prachtige paastafel en jij kan mee volop genieten.

Of ga je liever zelf aan de slag? Dan inspireren we je graag! Check onze DIY blog ideetjes.