Wat doe ik met al die paaseieren?

Pasen - dat is paaseitjes zoeken in de tuin en enkele weken later nog eentje terugvinden dat ondertussen niet meer op een paasei lijkt
— Katrien Sterckx

We hopen allemaal dat dit de laatste keer was dat we Pasen moesten vieren zonder familie. Maar nu we alleen moesten vieren, konden we de chocolade niet verdelen onder de familie. Staat er bij jullie nu ook in de keuken een mand met 3kg chocolade? De paasklokken en de paashaas zijn weer gul geweest dit jaar.

Ook al koop ik elk jaar zelf minder eieren, het blijft een terugkerend issue. De helft van de kleine eitjes smokkel ik meestal het huis uit naar mijn werk (ok, ik eet er ook de helft zelf van op) , maar aangezien onze Julien graag bakt en kookt ga ik het dit jaar opnieuw over een andere boeg gooien. Het verwerken van de chocolade in lekkers als dessert of tussendoortje.

Onze 3 favoriete chocolade gerechten kan je vinden in deze blog.

nordwood-themes-493493-unsplash.jpg
  1. Chocolaatjes met studentenhaver

    Dit is een receptje dat je gemakkelijk met je kids kan maken. Je smelt de chocolade en giet die op een bakpapier uit in kleine cirkels - studentenhaver erop strooien & laten opstijven.

    Opgelet: bij het behandelen van chocolade gelden specifieke regels qua opwarming en afkoeling om te zorgen dat hij “kraakt” én “blinkt”… Mijn schoonbroer-chocolatier kent hier alles van :-) Met een chique woord heet het “temperen” - hoe je het doet ontdek je hier.

2. Chocotoff + Moulleux = ZALIGHEID!!

Ok ok - meestal maken wij hier de moulleux van Jeroen Meus - maar in mijn zoektocht naar leuke receptjes kwam ik deze zaligheid tegen. Wat kan er beter zijn dan een gebakken chocotoff in een moulleux au chocolat? Dankzij onze vrienden van Côte d’Or!

Het volledige recept vind je hier.

3. Krokante chocoladehapjes met zeezout

Ik hou erg van de combinatie van chocolade, olijfolie en zeezout - daarom zocht ik dit hapje uit. (je kan het ook maken met panco - japans paneermeel).

Receptje: culy.be

Laat het jullie smaken!!