4 makkelijke DIY-ideetjes voor Kerst

Nog één week en dan is het kerst! We tellen af en kunnen bijna niet meer wachten: tijd voor familie of vrienden, genieten van lekker eten en elkaars gezelschap.

Kerst zit niet enkel in je bord of onder de kerstboom, maar ook op tafel. In deze blog vind je enkele DIY-ideeën voor een geslaagde kerstsfeer zonder dat je portefeuille eronder moet lijden.

Mini-Kerstkransen

Hier heb je maar een paar benodigdheden voor nodig: veenbessen (= cranberry), dennentakjes en bruin papier, ijzerdraad en secondelijm.

Stappen:

  1. Prik de bessen op de ijzerdraad tot je een rondje hebt.

  2. Maak een stukje dennentak vast aan de bovenkant met een ijzerdraadje.

  3. Schrijf de namen van de gasten op papier, knip op een leuke manier uit en plak dit bovenop het takje (kan ook met kleurrijk lintje ofzo).

TIP: Je kan deze ringen ook gebruiken als servethouder!

Bron: Pinterest

Kerstige kaarshouders

Bron: Pinterest

Voor deze kaarshouders heb je zo goed als dezelfde ingrediënten nodig als het werkje hierboven! Takjes kerstgroen (op de foto: conifeer - gewoon van de struik plukken), veenbessen, drijfkaarsjes en glazen potjes.

Stappen:

  1. Vul de potjes met takjes tot ongeveer 2/3e gevuld is.

  2. Voeg water toe tot het groen onder water staat.

  3. Zet je drijfkaarsje in het midden en werk af met de bessen.

  4. Steek het theelichtje aan voor een instant Kerstgevoel!

TIP: Nog op zoek naar drijfkaarsen? Shop ze in onze webshop

Gepersonaliseerde Kerstballen

Bij Kerstmis horen kerstballen en wat is er leuker dan je gasten ontvangen met hun eigen, gepersonaliseerde kerstbal? En het is helemaal niet moeilijk!

Bij AVA koop je plastic kerstballen om zelf te vullen. Ga je voor glitters, confetti of bloemetjes? Je kan de vulling nog afstemmen op de persoon voor wie de kerstbal bestemd is.

Deze kerstbal kan je dan gebruiken om bij het bord te leggen op tafel of om aan de kerstboom te hangen - opties genoeg!

Bron: Pinterest

Naamtakjes

Bron: Pinterest

Ook deze naamkaartjes zijn snel klaar en geven je tafel nog die extra ‘kerstige’ toets. Het enige dat je nodig hebt: dennenboomtakjes, naamkaartjes en keukentouw.

Als je er echte kunstwerkjes van wil maken, kan je de namen nog schrijven met een vulpen of kalligrafie pen. Snel, makkelijk en toch persoonlijk!