🌷Tulpen 🌷

Je tafel decoreren met natuurlijke materialen is dé nieuwste trend in 2024. Daarom willen we in deze blog het lentegevoel naar boven brengen met onze tulpentafel. Iedereen kent ze wel de wereldberoemde tulpen, mooi & eenvoudig!

Bloemen zijn de meest eenvoudige manier om je feesttafel meer kleur te geven. Bovendien geeft de tafeldecoratie een stukje van je persoonlijkheid weer. Je kan bloemen verwerken in een tafelstuk maar je kan ze ook in kleine vaasjes of glaasjes steken.

Feesttafel met tulpen en krulwilgtakken

Op de foto zie je een mooi gedekt tafel met tulpen en takken - een heel eenvoudige compositie en niet moeilijk om te maken.

  1. Bind wat krulwilgtakken losjes samen met een neutraal touw (dat je niet ziet)

  2. Steek de tulpen in buisjes met water - laat enkele bladeren an de stengel voor meer groen in de compositie

  3. Schik de tulpen in buisjes tussen de takken

  4. Vul eventueel aan met extra leuke accessoires in dezelfde kleurtinten.

Combineer met een leuk theelichtje en servetjes en je bent klaar om je gasten te ontvangen.

Hoe hou je je tulpen het langste mooi?

Zet de tulpen eerst een uurtje in papier in de vaas. Snij nadien ongeveer 1,5 cm van de steel af en maak een kleine verticale inkerving onder de bloem om doorschieten te voorkomen

Herkomst van de tulp

De tulp is dé bekendste bloem van Nederland. Hollandser kan het niet. Dit is wat iedereen denkt, maar dit is helaas niet waar want oorspronkelijke komt ze uit Turkije. Sultans droegen daar een tulp op hun tulband. Voel je hem al aankomen? De bloem kreeg zo de naam “tulipan”.

Deze bloem is er in bijna alle kleuren van de regenboog: rood, roze, geel, oranje, paars, groen, maar ook in het wit. Het wordt nog leuker! Er zijn zelfs soorten die meerkleurig zijn. Elke kleur heeft ook zo zijn eigen betekenis:

  • Rood staat voor perfecte liefde

  • Geel staat symbool voor vrolijkheid

  • Wit geef je wanneer je iemand om vergeving vraagt of zelf iemand vergeeft

  • Verschillende kleuren in een boeket staat voor elegantie