Ondernemerschap - The good, the bad, the ugly

Onze call…

Onze call…

Sinds meer dan een jaar noemen An De May, Ina De Quint, Anouk De Prins en ik onszelf het “groeiersgroepje”. 4 power women met een missie. 4 start-ups in volle groei en 4 verschillende ladies, die elkaar regelmatig vinden om te groeien in het ondernemerschap. Een luisterend oor voor elkaar, advies geven en soms ook elkaar erdoor sleuren als het wat minder gaat.

Tot heel kort geleden deden we dat in levende lijve - in een van onze winkels, op restaurant, maar door Corona zijn ook wij genoodzaakt onze “babbels” online te voeren. Onze ongesensureerde lezingen moesten we helaas recent ook annuleren door de Coronacrisis, maar wij willen blijven inspireren.

Drastische impact

Het bleef erg stil in onze eerste call. Elk van ons werd zwaar geïmporteerd door de recente beslissingen: een winkel moeten sluiten, evenementen en workshops die werden afgelast - een drastische impact voor kleine ondernemers als wij, die heel snel een groot negatief effect kan hebben, want vaste kosten, die lopen natuurlijk verder.

Een week hadden we nodig om terug met onze voeten op de grond te komen. Een week om te kunnen begrijpen wat er aan de hand is en thuis ook onze zaken te regelen. Maar we zijn ondernemers, dat bleek al snel :-)

We voelden allemaal de nood om met elkaar te sparren in deze moeilijke momenten en plannen nu videohalls in in plaats van fysieke meetings. En wat blijkt? Intussen zijn we elk aan het pivoteren met ons bedrijf om onze missie te blijven realiseren - misschien niet helemaal zoals dat oorspronkelijk de bedoeling was, maar wel vanuit ons hart, vanuit het “waarom” we dit doen.

Anderen helpen

Ons gesprek leerde ons dat we allemaal met dezelfde gevoelens zaten en gaf energie om door te starten in nieuwe business modellen. En ook energie om onze ervaring met anderen te delen.

Net zoals we dit doen in onze lezingen, beslissen we om onze gesprekken - ongesensureerd - live te zetten en ook onze volgende gesprekken te recorden.

Heb jij vragen voor ons die je graag aan bod ziet komen? Laat ze achter als comment op deze blogpost en wij nemen ze mee in een van onze volgende calls!

StoriesKatrien Sterckx