Een week tot kerst: makkelijke kerstdecoratie zelf knutselen

Nog één week en dan is het kerst! We tellen af en kunnen bijna niet meer wachten: tijd voor familie of vrienden, genieten van lekker eten en elkaars gezelschap.

Kerst zit niet enkel in je bord of onder de kerstboom, maar ook op tafel. In deze blog vind je enkele DIY-ideeën voor een geslaagde kerstsfeer zonder dat je portefeuille eronder moet lijden.

Naamtakjes

Deze naamkaartjes zijn snel klaar en geven je tafel nog die extra ‘kerstige’ toets. Het enige dat je nodig hebt: dennenboomtakjes, naamkaartjes en keukentouw.

Als je er echte kunstwerkjes van wil maken, kan je de namen nog schrijven met een vulpen of kalligrafie pen. Snel, makkelijk en toch persoonlijk!

Kerstige kaarshouders

Voor deze kaarshouders heb je zo goed als dezelfde ingrediënten nodig als het werkje hierboven! Takjes kerstgroen of conifeer, drijfkaarsjes en glazen potjes.

Stappen:

  1. Vul de potjes met takjes tot ongeveer 2/3e gevuld is.

  2. Voeg water toe tot het groen onder water staat.

  3. Zet je drijfkaarsje in het midden en werk af met eventueel besjes.

  4. Steek het theelichtje aan voor een instant Kerstgevoel!

TIP: Nog op zoek naar drijfkaarsen? Shop ze hier onze webshop

Creëer een heerlijke kerstgeur

Het ziet er niet alleen mooi en huiselijk uit, maar het ruikt ook nog eens heerlijk! Ga aan de slag met kaneelstokjes en kaarsen en geniet van een heerlijke geur.

Koop een mooie kaarsenhouder of werk met rode cilinderkaarsen. Bind de kaneelstokjes met het touw of lint om het houdertje of kaars en klaar is jouw kerstproof kaarsje.

PS: Wij verkopen mooie rode kaarsen in onze pop-up shop. Kom dus zeker langs!

Boterkaars

TikTok zit vol gekke trends, maar een kaars maken van boter was zeker iets dat ik moest proberen!

Het is precies hoe het klinkt: een kaars van boter. Een voedselveilige lont wordt aan tafel aangestoken en de boter wordt langzaam zacht, waardoor de boter smelt zo kan je heel fancy je brood in de kaars doppen en gewoon opeten. Hoe cool is dat?

Wat heb je nodig?

  • Boter

  • Voedselveilig touw

  • Kommetje om de boter in uit te gieten

Hoe begin je eraan?

  1. Smelt de boter. Je kunt dit doen in een klein pannetje op laag vuur op het fornuis, of in stappen van 20 seconden in de magnetron, waarbij je telkens roert als je de magnetron reset.

  2. Maak de lont. Knip een stukje voedselveilig touw af en doop het in de gesmolten boter om een voedselveilig lont te maken.

  3. Plaats de lont in de vorm. Bind het beboterde touwtje rond een stokje of eetstokje en plaats het stokje over de bovenkant van je boterkaarsvorm, zorg ervoor dat het touwtje de bodem van de vorm raakt.

  4. Giet de boter erin. Giet de gesmolten boter in de vorm en zorg ervoor dat de lont in het midden van de kaars zit. Kruid eventueel met look of italiaanse kruiden bijvoorbeeld.

  5. Laat de kaars opstijven. Zet de boterkaars in de koelkast tot hij mooi stevig is, minstens 1 uur.

  6. Steek je boterkaars aan en geniet.

 

Geen tijd of niet zo creatief aangelegd? Dan shop je gewoon je kerstdecoratie in onze webshop of onze pop-up winkel. De verzendplanning voor.de kerstperiode kan je hier vinden.