High tea organiseren: tips & recepten

Wie is er nu niet gek op een high tea? Wij zijn alvast fan van dit concept. Tijdens de fotoshoot van onze ‘Sunkissed Blush’ box hebben we een high tea gehouden - een gezellige bedoeling. Hieronder enkele tips en recepten voor een heerlijke high tea!

1. Wat is een high tea?

De high tea zoals wij ze kennen in België vindt meestel plaats in de namiddag. Met allerlei tasjes thee geniet je van een assortiment kleine hartige en zoete hapjes, soms gaat daar een tasje soep aan vooraf. Op een etagères staan bijvoorbeeld quiches en sandwiches als hartige hapjes en daar begin je mee. Als zoete hapjes mogen de scones niet ontbreken natuurlijk, en ze worden vaak vergezeld door koekjes, brownies en taartjes. Als de hapjes maar klein zijn.

In Engeland noemen ze dit trouwens een afternoon tea. Als je daar voor een high tea kiest, krijg je rond etenstijd een hartige (brood)maaltijd met hapjes.

2. Voor welke gelegenheid

Een high tea past bij elke gelegenheid. Je kunt er zelfs een thema van maken. Denk maar aan een Kerst high tea - misschien moet ik dat dit jaar ook gewoon eens doen ;-).

Je kunt de hapjes ook aanpassen op elke gelegenheid, bij een babyshower kun je kiezen voor roze en/of blauwe hapjes. Nog een mogelijkheid is het aanpassen van de drankjes, in plaats van thee kun je wijn serveren en zo wordt het een high wine. Ik heb zelfs eens gehoord van een high beer, allerlei lekkere soorten bier met bijpassende hapjes.

3. Organisatie

Het belangrijkste is dat je weet voor hoeveel mensen je een high tea wilt organiseren. Dan bepaal je hoeveel hapjes je wilt serveren. Wil je veel hapjes in kleine hoeveelheden, of minder hapjes waarvan je meer maakt? Als ik zou kiezen, kies ik voor 6 verschillende hapjes waarvan de verdeling tussen hartig en zoet ongeveer gelijk is.

Wat wij bij Table in a box heel belangrijk vinden is de decoratie op je tafel. Onze box Sunkissed Blush, reikt je alle elementen aan om een natuurlijke tafelstyling neer te zetten: gouden kaarshouders en bijpassende kaarsen, sfeervolle servetten, keramieken vaasjes, verschillende droogbloemen en een menukaart met houder als finishing touch. E

Ontdek onze box in onze webshop!

4. Welke hapjes ga je maken?

Wat ik belangrijk vind, is zoveel mogelijk diversiteit aanbrengen in de hapjes. Je hoeft ook niet alleen maar op zoek te gaan naar kleine hapjes. Je kunt gerust een taart bakken en deze in kleine puntjes snijden. Dat is het leuke, je kunt eigenlijk alles maken, zolang je maar kleine porties serveert.

Ik geef je alvast enkele lekkere gerechten die je kan opzoeken.

Zoete recepten:

  • Scones

  • Citroenkoekjes

  • Appelcake

  • Chocolade truffels

Hartige recepten:

  • Hartige muffins

  • Zalm wraps

  • Focaccia met artisjok

  • Spiesje met kaas, salami en mozarella

Geniet van jullie high tea en heel veel succes met jullie receptjes! Enjoy