Aan tafel met... Conny Vandendriessche

Aan tafel met… het thema in onze blogs, waarbij we letterlijk de voeten onder tafel schuiven voor een heerlijk gesprek met inspirerende persoonlijkheden. Voor deze editie koos ik Conny Vandendriessche.

foto: De Tijd © Emy Elleboog

foto: De Tijd © Emy Elleboog

Ik ontmoette Conny 3 jaar geleden bij Guberna. Als lid van de Raad van Advies van haar bedrijf Stella P. leerde ik haar de voorbije jaren wat beter kennen. Als doorwinterde zakenvrouw die zij is, was ik gefascineerd om te weten te komen hoe zij naar tafelen kijkt en hoe ze het combineert met haar drukke leven. Graag deel ik met jullie enkele fragmenten van onze gezellige lunch.

Een luisterend oor en een warme omgeving

Als je aan de gemiddelde vlaming vraagt wat hij/zij belangrijk vindt, bij het ontvangen van gasten, dan krijg je standaard het antwoord “sfeer”. Maar sfeer is een breed begrip dat iedereen anders ervaart, wat betekent sfeer voor jou? “Mensen moeten zich direct thuis voelen zodra ze binnenkomen” zegt Conny. “Ik hou niet van stijf gedoe, mensen moeten zichzelf kunnen zijn. Spontaniteit, enthousiasme, een luisterend oor, een warm welkom gevoel vind ik heel belangrijk.” Niet iedereen wordt zomaar gevraagd ten huize Vandendriessche. “Het is een privilege uitgenodigd te worden bij ons. De weinige momenten die ik thuis ben bij mijn gezin, koester ik en deel ik graag met mensen die me nauw aan het hart liggen.”

Vis in papillote en tomate crevette

Wie denkt dat bij bekende zakenvrouwen altijd grote diners worden geserveerd heeft het mis. ”Mensen ontvangen is vermoeiend, en als je dat combineert met een zware job met weinig vrije tijd, dan vind ik het belangrijk dat het etentje ook kwalitatieve me-time is”, zegt Conny. “Een hele avond in de potten staan roeren, is dus niet aan mij besteed. Bovendien mis je alle fun aan tafel.”

Wat maakt ze dan klaar? “Ik probeer zoveel mogelijk vooraf klaar te maken, maar ben geen keukenprinses. Bij ons is het gewone kost. Iets van vis in papilotte en een tomate crevette als voorgerechtje, en als het dan toch wat meer mag zijn kiezen we voor traiteur of een kok aan huis.”

1989

Als ik Conny vraag naar haar mooiste tafelherinneringen, dan moet ze even nadenken. Conny’s mooiste tafelherinnering situeert zich in 1989, de avond dat ze ten huwelijk werd gevraagd op restaurant. Maar ook het etentje met haar echtgenoot & broer in een sjiek restaurant, waar ze per ongeluk haar zwangerschap van Mathijs onthulde, zal ze niet snel vergeten.

En bij het ophalen van herinneringen aan mooie avonden, vraag ik haar wanneer voor haar een tafelmoment geslaagd is. “Als je op het einde van de avond de tafel afdekt en iedereen weer huiswaarts keert, de warmte voelt van écht persoonlijk contact en échte diepgaande gesprekken, dan ga ik met een gelukzalige glimlach naar bed.”

Bedankt Conny, voor het fijne gesprek!

Wat is Stella P.?

 Stella P. stelt adviesraden en raden van bestuur samen voor ondernemingen. Op basis van een grondige bedrijfsanalyse brengen zij groeipijnen en opportuniteiten in kaart. Deze zijn de kern voor de samenstelling van een evenwichtig team met externe bestuurders (M/V) die een meerwaarde en waardevol klankbord zijn voor de onderneming.