Interview - Wie is Katrien?

Katrien Sterckx is founder van Table in a Box, maar in de eerste plaats ook mama van drie. Dankzij een zorgende man die veel taken in het gezin op zich neemt, krijgt Katrien de vrijheid zich te ontplooien en een eigen bedrijf op te bouwen. Table in a Box is recent gelanceerd, vandaag kan je haar beter leren kennen aan de hand van vier vragen en antwoorden!

Table in a box-52.jpg

Hoe is het idee voor Table in a Box ontstaan? 

Katrien: “Ik ben heel gedreven om dingen en mensen te doen groeien. Ik heb dat op professioneel vlak altijd gedaan binnen grote ondernemingen, maar het is natuurlijk nog leuker om je eigen bedrijf uit de grond te stampen. Daarnaast hou ik ook van lekker eten, drinken en mensen samenbrengen. Johan en ik organiseren regelmatig etentjes voor vrienden die elkaar niet kennen. Dat kan een risico zijn, maar het zijn altijd geweldig gezellige avonden.”

De Tafel

In de zomer van 2016 zat Katrien acht weken thuis na een knieoperatie. “Ik lag in de zetel en kreeg zo veel ideëen om een eigen bedrijf te starten. Ik kon een serviettenwebshop openen en iets doen met bloemen, ik hield ervan events te organiseren en tafels decoreren geeft me dan weer veel rust. Teveel ideeën dus,  tot er een business coach was die me vertelde dat al mijn ideëen zich aan, rond of in de buurt van ‘een tafel’ situeren. En dat was mijn ‘aha’-moment, ik ben alles dan vanuit een breder perspectief gaan bekijken.”

 

En zo begon Katrien in bijberoep met het organiseren van workshops rond tafeldecoratie bij haar thuis. “Het duurde niet lang of mijn living was omgetoverd tot een halve winkel. Ik besefte ook meer en meer dat workshops alleen op zich geen rendabel businessmodel kon zijn. Dus dacht ik na hoe ik mensen op een andere manier kon helpen rond ‘tafelen’. Welke problemen ervaren zij vandaag? Waar zitten ze mee en bestaat nog geen oplossing voor? Het leuke is dat ik met mijn workshops altijd een hele hoop madammen bij mij thuis heb zitten aan wie ik rechtstreeks feedback kan vragen.”

Goesting geven om meer etentjes te organiseren

“Eerst en vooral wil ik mensen terug samenbrengen rond de tafel in onze hectische maatschappij, door hen te ontzorgen en stress weg te nemen bij het organiseren van feestjes en etentjes, we hebben het allemaal al druk genoeg zo. Ik vertrok daarbij vanuit de decoratie, maar dat is eigenlijk maar één onderdeel. Het is ook muziek, recepten, tips over hoe het al dan niet moet,…  En zo is Table in a Box ontstaan: een concept met alle ingedriënten voor unieke tafelmomenten!” aldus Katrien. 

Wat wil je bereiken met Table in a Box?

“We zijn steeds sneller gaan leven en nemen amper nog tijd om te eten, hoewel eten altijd centraal heeft gestaan in onze culturen. Gelukkig zien we stilaan vertraging terugkomen, we gaan back to roots, duurzamer kopen en leven, ook met eten. We gaan minder op restaurant en nodigen weer vaker mensen bij ons thuis uit. 

Onze missie is mensen terug samenbrengen rond de tafel. Dat is het allerbelangrijkste dat we willen realiseren. Table in a Box is de oplossing die alle tools aanreikt om zonder extra stress en tijdverlies een etentje te organiseren en zelf te kunnen genieten van de avond.” antwoordt Katrien. 

Wat zijn de plannen op korte en lange termijn? 

“Op korte termijn natuurlijk de lancering van onze eerste drie boxen: fallin in love, vert de luxe en waitin for santa. In de loop van het najaar begin ik ook met het samenstellen van de nieuwe boxen die je al bij wijze van ‘pre-sale’ zal kunnen reserveren,” begint Katrien. 

“Al onze boxen zijn exclusief en limited edition, maar ik wil daarnaast ook werken aan een paar seizoensneutrale boxen die altijd te bestellen zijn. Een soort van ‘vaste collectie’ zeg maar. In de zomer van 2019 willen we graag starten met het verhuren van decoratie voor grotere feesten. Een box kopen voor een  groot feest kost te veel, maar we willen wel de mogelijkheid bieden om deze feesten te personaliseren. Dan is verhuur een mooie oplossing!” vervolgt ze.

Katrien wil van Table in a Box ook een sociaal maatschappelijk verantwoord bedrijf maken. “Zo zijn we nog op zoek naar een partner voor het persoonlijk verpakken en afhandelen van onze bestellingen. Ik ben in gesprek met een paar maatwerkbedrijven om de productie uit handen te kunnen geven zodra de volumes groter worden.”

“Ten slotte zitten we het komende jaar ook onder de vleugels van KBC Startit. Dankzij dit programma zullen we sneller kunnen professionliseren en evolueren in de juiste richting, met de ondersteuning van hun coaches en leerrijke sessies!” sluit Katrien af. 

Waar haal jij je inspiratie vandaan? 

“Ik vind heel veel dingen mooi. Ik kan uren spenderen op Pinterest om ideetjes op te doen voor het dekken van de tafel. Voor de inhoud van de boxen laat ik me inspireren op de groothandelbeurzen. Daar ontdek ik alle trends qua kleuren en materialen voor het komende seizoen. Wanneer ik dan op mijn hotelkamer aankom, ga ik online op onderzoek en zit ik de rest van de nacht alles wat ik heb gezien te matchen met elkaar,” lacht Katrien.