Trends voor 2022

Onze beste wensten voor het nieuwe jaar! 2022 alweer, het derde in een rare rij, hopelijk kunnen we in het komende jaar weer meer genieten van de eenvoudige zaken in het leven die vroeger zo gewoon waren: elkaar een kus geven als begroeting, een warme knuffel, eens goed shaken op de dansvloer om de “knaldrang” los te laten.

Nog nooit brachten we zo veel tijd door ‘in ons kot’ als de voorbije jaren en beseften we hoe hard we dat ‘normale’ leventje wel niet missen. Sinds de lockdowns is het opvallend hoe we teruggrijpen naar de natuur. Iedereen gaat wandelen, fietsen of tuinieren om de natuur op te zoeken. Dit was een trend in 2021 en zetten we verder in 2022. Natuur en gezelligheid staan centraal - ook in ons interieur.

In 2021 hadden we heel mooie kleurentrends maar 2022 wordt misschien wel hét jaar van verandering, met het post corona-tijdperk dat aanbreekt. Daarbij horen ook verfrissende, inspirerende nieuwe trendkleuren, waarmee je die sfeer van verandering ook in je interieur kan doorzetten.

Wij vertellen je graag welke die trends voor 2022 dan juist zijn!

Het is weer zover: De trendkleuren voor dit jaar zijn bekend! Verffabrikant Flexa bestempelde de kleur ‘Bright Skies’ tot kleur 2022. Een luchtige, lichtblauwe tint om een nieuw begin in te luiden.

Een stabiele basis dus met vrolijke accenten, waarmee de kleuren van voorgaande jaren perfect kunnen worden gecombineerd. 

Kleuren

Naast deze 3 zijn er natuurlijk ook andere trendy-kleuren die het goed doen en perfect te combineren zijn met deze kleur van het jaar.

In 2021 zagen we groen en aardetinten al opnieuw opkomen en dat gaat in 2022 nog veel meer worden. Groen staat voor welzijn, aangezien wij als mens ook een product van de natuur zijn en dit dankzij de beweging rond duurzaamheid en welzijn meer en meer in de verf wordt gezet. Rood- en bruintinten staan symbool voor evenwicht, veiligheid en geborgenheid en zijn dan ook erg populair volgend jaar.

Tot slot zijn zachte, gebroken witte en grijze tinten helemaal trendy. Vanwege zijn geaarde, bescheiden tint, zijn deze gemakkelijk te combineren met vrijwel elke kleur. Ik voel al een nieuwe collectie borrelen voor dit najaar 😊.

Texturen en materialen

Duurzaamheid werd steeds belangrijker afgelopen jaren en deze trend zet zich ook dit jaar verder. Het element natuur wordt ook hier doorgetrokken. Natuurlijke materialen zoals linnen, riet, glas, hout, bamboe en biologisch katoen krijgen veel aandacht dit jaar en passen geweldig binnen het natuurlijke basis kleurenpalet. En leuk voor ons, want wij werken nu eenmaal graag met natuurlijke materialen!

Naast duurzame materialen wordt het in 2022 meer dan ooit belangrijk om organische materialen in huis te halen zoals planten, boomschors, bladeren, …. De combinatie van natuurlijke- en organische materialen zorgt voor een verbinding tussen binnen en buiten. Niet alleen is de natuur in huis halen trendy, het creëert ook een fijne een gezonde leefomgeving.


Trends

And last but not least … Corona weerhoudt ons nog steeds een beetje van te reizen, dus halen we de reis naar ons ‘kot’. Van Afrikaanse kunst tot de waaiende palmbladeren in Bali en een luxe nomadenrondreis in het Midden Oosten, meer dan daarvoor nog vinden we etnic & boho prints en materialen terug in de interieurwinkels het komende jaar.

Wabi Sabi een nieuwe trend in 2022? Wabi wat?

Ja we snappen goed dat deze trend nog wat uitleg nodig heeft. Wabi Sabi is een Japanse levensfilosofie, waarbij de schoonheid van het alledaagse centraal staat. Eenvoud, rust en stilte, je hoeft het in Japan niet te zoeken want het zit daar in de cultuur verweven. Je kunt bij deze trend ook aan de Japandi trend denken die we veel in 2021 zagen, maar het verschil in deze trends zit ‘m in dat Wabi Sabi eigenlijk geen trends is maar een levensfilosofie.



Collecties voor 2021

Tel samen met ons af naar het voorjaar wanneer we onze nieuwe looks op jullie loslaten. Kunnen jullie al raden wat onze nieuwe collecties zijn?