Katrien's beste tafeldecoratietips

Vork links, mes rechts, een bord in het midden en klaar. Zo dek jij de tafel waarschijnlijk het vaakst in je dagelijkse routine maar als er vrienden of familie langskomen mag het een perfect gedekte tafel zijn. Een mooie tafel dekken is belangrijk maar niet altijd even gemakkelijk voor iedereen daarom deelt Katrien vandaag enkele van haar haar beste decoratietips.

TIP 1: Werk in laagjes

Wanneer je in laagjes werkt op jouw tafel creëer je dynamiek en ziet jouw tafel er ineens heel wat professioneler uit. Begin met een mooi tafellaken en eindig met een leuke servet. Tussen deze twee kan je verschillende lagen brengen met tafellopers, placemats, verschillende borden en decoratie. Decoreren is meer dan alleen een tafel denk maar aan de kleuren, vormen, hoogtes ….

TIP 2: Kleuren zijn erg belangrijk

Begin bij de basis en kies jouw servies en tafellinnen uit. Aan de hand van jouw keuze kies je één basiskleur en twee accentkleuren.

Basiskleuren zijn meestel neutraal: Wit, ecru, taupe, beige …. In onze nieuwe sunkissed blush collectie hebben we gekozen voor de basiskleur wit, accentkleur roze en goud!

We hebben gekozen voor 100% witte linnen tafellopers te gebruiken omdat het mooi oogt met de houten tafel. Heb je liever dat de tafel niet zichtbaar is, gebruik dan een 100% witte linnen tafellaken.

Deze kan je vinden op onze webshop, verkrijgbaar in verschillende kleuren.

TIP 3: Dezelfde vormen

Misschien lijkt het ver gezocht maar laat dezelfde vormen terugkeren in al de elementen van je decoratie. Je kaarsen, plantjes, gedroogde materialen…. Vb. Werk je met ronde eucalyptusbladeren, zorg er dan voor dat je theelichten ook bolvormig zijn, zoek leuke ronde natuurlijke materialen zoals bolmos of gedgroode besjes… om harmonie uit te stralen.

Tip 4: In elkaars ogen kunnen kijken

Hoogte is belangrijk op je tafel. Ten allen tijde moet iedereen elkaar in de ogen kunnen kijken tijdens het diner. Het is dus erg belangrijk dat je de decoratie laag houdt. Een fijn kaarsje hier en daar mag natuurlijk wel ;-).

Tip 5: Stoffen servetten

Uiteraard zijn ook servetten heel belangrijk op de tafel. Zowel stoffen als papieren servetten geven meteen wat meer pit aan jouw verhaal. Deze kan je zelfs personaliseren door hier bijvoorbeeld een naamkaartje op te hangen of een leuke servetdecoratie te gebruiken.

Neem een kijkje in ons grote aanbod aan servetten op de webshop.



Veel tafelplezier!