Pimp je communiefeest

Wanneer je kind z’n communie doet, is dat één van de meest dierbare momenten die je als ouder kunt meemaken. Deze dag vraagt dan ook om een knalfeest! Ben je nog op zoek naar inspiratie om deze speciale dag op te pimpen? Met deze leuke tips bezorg je alle genodigden een dag die ze nooit meer zullen vergeten!

Chipslijn

Wie kent het probleem nu niet… de kinderen willen niet mee eten van de hapjes omdat ze het niet lekker vinden. Wij hebben daar de oplossing voor.

Hang verschillende soorten chips aan een jute koord met wasknijpers - zo kunnen de kinderen hun eigen hapje uitkiezen en heb je nog een leuke eyecatcher op je feest.

Piñata

Een piñata - een figuur gemaakt van papier-mache in de vorm van een dier, hart, letter met daarin heel veel snoep.

Je hangt 'm aan een touw en met een blinddoek voor en een stok in je hand probeer je de pinata stuk te slaan. Dat is niet gemakkelijk, maar de beloning is groot: sla je 'm stuk, dan regent het snoepjes!

 

Bloemstuk met snoep - kindertafel

Kinderen vinden bloemen niet altijd intressant en willen iets leuk op hun tafel - wij hebben gezorgd dat de tafel van de kinderen toch mooi is aangekleed en hebben in het midden een snoepmandje voorzien - heerlijk zo’n snoep bloemstuk!

 

Tafelschikking

Bij heel veel feesten is er geen tafelindeling en zit je altijd naar dezelfde personen maar wees nu eens eerlijk - dit is een beetje saai.

Wij hebben hier een oplossing voor en deze kan je zien op de foto’s hieronder. Je gaat zitten op het nummertje dat je hebt getrokken.

Hoe begin je hieraan?

  1. Hoeveel genodigden hebt je in totaal? Laten we ervan uitgaan dat we met 20 personen zijn

  2. Schrijf 2x 20 cijfers op - creëer 2 verschillende hoopjes. Eentje voor onder het bord & eentje voor tijdens het spel

  3. Neem één hoopje en verdeel dit willekeurig onder de borden van je genodigden

  4. Tijdens de hapjes ga je rond met het tweede hoopje - nu mag iedereen een kaartje kiezen en weten ze naast wie ze zitten

  5. Enjoy