Signature Menu - Picknick Special

Food, friends, sunshine.

jonathan-borba-1618091-unsplash.jpg

Ter gelegenheid van World Picknick Day hebben we voor jullie een reeks lekkere, leuke en gemakkelijke picknickrecepten verzameld. Want samen tafelen, dat kan ook op een deken in de wei!!

Een leuk servetje, een bekertje zelfgemaakte limonade, het zonnetje dat schijnt, meer moet dat niet zijn. En met de prachtige zomerdagen in het vooruitzicht hoop ik dat jullie massaal beantwoorden aan onze oproep om deze week te gaan picknicken. We serveren je vandaag 3 picknick tips, homemade limonade en nog een dessertje om na te genieten. Waarschuwing: je krijgt meteen zin om eraan te beginnen!

Bron en recept: Pinterest

Homemade limonade

Recent zelf uitgetest voor onze opendeurdag én lekker bevonden door menige volwassene én kind :-) in 2 stappen maak je de heerlijkste limonade.

 1. De Siroop

  • Alle limonades starten met siroop: breng 200ml water en 200gr suiker aan de kook en laat afkoelen.

  • Met de siroop als basis kan je verder experimenteren met vruchtensappen, kruiden,.. maar voor deze blog maken we de “klassieke” citroenlimonade (ik zweer u het smaakt naar Fanta!)

 2. De Citroenlimonade

  • Wij kochten 1l Materne citroensap in de versafdeling van de supermarkt ipv zelf citroenen te persen (handig voor drukbezette mama’s)

  • Doe daar nog een grote fles spuitwater (of plat water) bij en wat takjes munt om af te werken - klaar!

 3. Nog een laatste tip: meng eerst het citroensap en spuitwater en voeg dan naar smaak de siroop toe zodat je niet met een mierenzoet drankje zit. Afwerken met ijsblokjes (en cava voor de mama’s ;-)

Picknick tip 1: Wraps

Tortilla’s zijn ideale snelle picknick-basisingrediënten. Gezonde opgerolde pizza’s noem ik ze ook wel eens. Snel klaar en gemakkelijk te transporteren. Op Libelle Lekker een hele reeks aan lekkere wrap recepten, waaronder deze met kip & avocado.

Bron en recept: Libelle Lekker

Bron en recept: Libelle Lekker

Picknick Tip 2: Food in a jar…

Bron en recept: Uit Pauline’s keuken
Bron en recept: Uit Pauline’s keuken

Sinds enkele jaren aan een opmars bezig, en hét ideale gerecht om mee te nemen op je picknick - de food in a jar. Hoe begin je eraan? 

Het principe is simpel - leg allerlei soorten lekkers samen in de pot, van restjes groenten tot kaasblokjes, pasta, spekjes, appel. Elk soort slaatje kan je op deze manier voorbereiden én praktisch transporteren. Maar ook zoet kan, quinoa met kokosmelk, granola met fruit en yogourt.

TIP: Onderaan in je “jar” vul je eerst met de dressing, zo blijven je groentjes en ander lekkers lekker droog tot je de pot leegmaakt in een bord en de saus erover loopt.

Picknick Tip 3: Ken je basics…

jez-timms-90838-unsplash.jpg

Wat gaat er boven een lekker stukje kaas, worst en een frans brood… Waarom het ingewikkeld maken als het ook eenvoudig kan. Genieten, dat hoeft niet altijd speciaal te zijn, integendeel. Bon appetit!

Bron en recept: Fabmama.nl

Bron en recept: Fabmama.nl

Dessert: heerlijke sinaasappelcakejes met lavendel

Cake 2.0 - met deze verfijnde cakejes scoor je gegarandeerd bij je vriendinnen. Om duimen en vingers bij af te likken!

We hopen dat we jou met deze tips en recepten hebben kunnen inspireren voor jouw zomerse picknick! Veel plezier en geniet van de mooie zomerse avonden!

Liefs,

Katrien