Signature Menu - Lente aan tafel

gemma-evans-210823-unsplash.jpg
Lente - dat zijn de krokussen in bloei, de lammetjes in de wei en de kriebels om weer volop gasten uit te nodigen voor een gezellige avond !!
— Katrien Sterckx

Met onze nieuwe boxen brengen we de lente aan je tafel. Maar omdat een geslaagd etentje met vrienden of familie natuurlijk verder gaat dan tafeldecoratie alleen, geven we je bij onze boxen graag inspiratie voor een heerlijk, bijpassend menu! We mogen dan geen titel van chef-kok dragen, we inspireren je graag met receptjes die we zelf online hebben uitgezocht én uitgetest.

Vandaag brengen we de lente aan tafel.

Voorgerecht: Papillot met lentegroenten, pesto en kip

Deze papillot maak je voor je etentje klaar & hoef je enkel 10-15 min vooraf in de oven te schuiven. Met de knapperige groene lentegroentjes zijn de ideale starter van ons lentemenu. En je hebt ineens een goede portie vezels en vitaminen op je bord. Geen keukenprinses? Dan hoef je de pesto niet zelf te maken, maar koop je deze in een potje ;-)

Ontdek het volledige recept hier.

Hoofdgerecht: Paprika gevuld met quinoa en burrata

Een licht vegetarisch gerechtje van Libelle Lekker met een van mijn lievelingskaasjes - burrata. Ik hou zo van de smeuige kaas, maar spijtig genoeg mag ik er door mijn lactose intolerantie niet meer zoveel van eten. Je kan ook gewone mozarella nemen als je geen burrata vindt, maar normaal hebben ze het in alle supermarkten. Ook deze vegetarische ovenschotel heeft een korte voorbereidingstijd & 20 minuutjes in de oven. Het volledige recept vind je hier.

Dessert: Chocoladescones met cranberries

Delicious-chocolade-13.10.2011_0035-768x1027.jpg

In mijn zoektocht naar leuke receptjes kwam ik dit dessertje van Delicious tegen. Sinds ik als 12-jarige met mijn ouders in Londen de “scone” ontdekte met aardbeienconfituur en room, ben ik écht een super fan van dit gerechtje. Elke keer als ik in Engeland kom, kan ik er niet aan weerstaan.

Het zal jullie dus niet verbazen dat ik helemaal overstag ging voor deze chocolade variant. En, je kan ze tot 1 week vooraf maken en bewaren in de diepvries. Ideaal dus voor je planning.

Ontdek het receptje & 6 andere lekkere warme dessertjes hier.

 

Hopelijk hebben we jullie opnieuw kunnen inspireren met deze leuke gemakkelijke receptjes om volgend weekend lekker samen in de keuken te kruipen en onverwacht enkele vrienden uit te nodigen!