Signature Menu - Kerstspecial

Table in a box - signature menu - kerstspecial

Amerika heeft Thanksgiving, Nederland een Sinterklaas en wij hebben Kerstmis! Gelovig of niet, Kerst is voor veel gezinnen en families het moment om rond de tafel te genieten van een heerlijke maaltijd. Of je nu dit jaar het stokje moet overnemen of je bent al geroutineerd gastvrouw, inspiratie voor een Kerstmenu kan je altijd gebruiken. We serveren je vandaag 3 hapjes, een viergangenmenu en nog een knabbeltje voor bij de koffie achteraf. Waarschuwing: je krijgt meteen zin om eraan te beginnen!

Aperitiefhapjes

Bron en recept: Pinterest

Bron en recept: Pinterest

Bron en recept: Pinterest

Bron en recept: Pinterest

Bron en recept:  Christmaholic

Bron en recept: Christmaholic

Aperitiefhapjes die niet veel tijd kosten maar er wel prachtig uitzien? We’ve got you covered! Beter nog, de kinderen kunnen je helpen bij het maken van deze. Ze zullen graag helpen met de fetakrans, worstjesboom en Kerstige caprese. Voor de fetakrans heb je rozemarijn, kaasjes en olijven nodig. De worstjesboom begint met een isomo kegel ingepakt met folie en worstjes ingeprikt, afgewisseld met rozemarijntakjes!

Soep: aardpeer en knolselder met extra pit

soep.jpg
 

Een soepje van aardpeer en knolselder is niet alleen heerlijk en voedzaam, maar ook nog eens goed voor het milieu want deze wintergroenten komen gewoon van Belgische bodem. Nog een voordeel: deze soep is snel klaar en kan je op voorhand al klaarmaken!

Het volledige recept vind je op Libelle Lekker.

Voorgerecht: zalmtartaar met krab en mango

Ietsje meer werk, maar de reacties van je gasten maken dat meer dan goed. Dit voorgerecht smaakt even luxueus als het klinkt! De voorbereiding doe je vooraf - de ingrediënten voeg je samen à la minute.

Bron en recept:  Knack Weekend

Bron en recept: Knack Weekend

Hoofdgerecht: wildstoofpot met zoete aardappelgratin en stoofperen

Bron en recept:  Uit Pauline’s keuken

Bron en recept: Uit Pauline’s keuken

Bron en recept:  Uit Pauline’s keuken

Bron en recept: Uit Pauline’s keuken

Bron en recept:  Uit Pauline’s keuken

Bron en recept: Uit Pauline’s keuken

Voor het hoofdgerecht kiezen we voor een klassiek wintergerecht met een twist! Het is geen gevulde kalkoen, wel een wildstoofpotje van hert, met een aardappelgratin van zoete aardappel (in kleine porties of een grote ovenschotel) en stoofperen. Een heerlijke combinatie!  

TIP: Het stoofpotje maak je sowieso vooraf, dat komt de smaak ten goede en bezorgt je op het moment zelf geen werk! Ook de zoete aardappelgratin en peren kan je de vooraf voorbereiden (en afbakken) tijdens het diner. Zo kan je zelf ook genieten van tijd met je gasten aan tafel.

Dessert: originele combo van zoet en kaas

Van een klassiek hoofdgerecht naar een origineel dessert: perentaart met kaas en notenhoning! Geen fan van kaas? Dan hebben we nog een heerlijk alternatief: een extra feestelijke chocolademoelleux met sinaasappelzeste en likeur. Om duimen en vingers bij af te likken!

Bron en recept:  Delicious Magazine

Bron en recept: Delicious Magazine

Voor bij de koffie: Kerst cranberrycake

Nog een koffietje? De maaltijd afsluiten doe je met een warm drankje en een Kerstige cranberrycake die je in sneetjes op een schaaltje kan serveren.

Bron en recept:  Simone’s Kitchen

Bron en recept: Simone’s Kitchen

We hopen dat we jou hiermee hebben kunnen inspireren voor jouw Kerstmenu! Zin om te genieten van een zorgeloze Kerstavond? Met de ingrediënten van onze ‘Waiting for Santa’-box tover je je kersttafel zonder moeite om in een prachtige feestdis!