Tafeltrends voor 2019

Tafeltrends voor 2019.png

Het nieuwe jaar is goed ingezet en wij kijken graag vooruit naar wat je dit jaar qua decoratie op je tafel zal zetten. Onze inspiratie halen we uit artikels, Instagram, Pinterest en natuurlijk bij de bron: onze leveranciers! We kijken vandaag naar de kleuren, texturen, planten en eyecatching accessoires.

Kleuren

Warme kleuren blijven het goed doen in 2019 en we zien ze meer dan de koelere varianten. Na de herfst van 2018 blijft ook terracotta een hit, net als andere aardekleuren. In combinatie met witte tinten krijg je een fris, maar toch warm effect voor het voorjaar.  

Oker en mosterd zijn de gele tinten voor 2019, net als mintgroen voor de lente en legergroen later in het jaar. Donker kobalt en jeanstinten (of grijsblauw) doen het dan weer goed in de blauwfamilie. Ten slotte zien we zacht oudroze, warm koraal en donkerpaars dit jaar ook terugkomen.

Texturen

Duurzame of gerecycleerde materialen en ecologische stoffen worden steeds meer in het interieur verwerkt en vinden nu ook de weg naar tafeldecoratie. We zien het terugkomen in onder andere servetten, tafellopers en placemats.

Ook natuurlijke materialen als glas, hout, marmer en beton vinden de weg naar de tafel. In de vorm van versierde glazen potten of gerecycleerde flessen, onderborden, theelichthouders en meer van die kleine accenten.

Jute, linnen, rotan en bamboe blijven het goed doen en vinden we terug in een etnische, boho of Nordic stijl. Die laatste wordt iets minder wit en koel dan voorheen en krijgt dit jaar meer kleur!

Bloemen en planten

In het digitale tijdperk blijven we massaal de natuur in huis halen en dat is dit jaar niet anders. Zowel met echte planten en bloemen als patronen in decoratie op bijvoorbeeld servetten en theelichten.  

Bij de bloemen zijn droogbloemen helemaal terug van weggeweest en blijven vetplanten en cactussen een succes. Aangevuld met af en toe een bos verse bloemen voor een delicate en zachte toets.

De luiaard als upcoming animal 

Tijdens de zomer van 2018 waren unicorns, flamingo’s en lama’s hot, maar blijft dat in 2019 ook nog? We zien ze nog terug in collecties, maar de luiaard wordt uitgeroepen als upcoming animal voor 2019. Deze symboliseert het zorgeloze leven waar we allemaal meer dan ooit van dromen in onze hectische maatschappij. Daarnaast wint hij aan populariteit dankzij films als Ice Age en Zootopia.

Collecties voor 2019

Achter de schermen zijn we hard aan het werk aan onze nieuwe collecties waarin we deze trends verwerken. Binnenkort online

CollectionsEvi Driesen